Go Back   HWBOT forum > >

Intel XTU HWBOT Integration Discussion forum for XTU software integration


User Tag List

Reply
Thread Tools Display Modes

Submissions from XTU v6.1.2.8 Temporarily Blocked

Just a quick news article to inform you that we have temporarily disabled benchmark submissions for XTU v6.1.2.8. As you are most likely aware, we've been dealing with a series of 'bugged' benchmark submissions lately. We have found the root cause of the problem and the XTU team is working on a fix. We will keep you posted on the progress!

You can download the latest version XTU v6.1.2.9 here.


Aug 28, 2016 - discussion - forum.hwbot.org
  #1  
Unread 08-11-2016
Massman's Avatar
Massman Massman is offline
In the distance
 
Join Date: Jul 2006
Location: Taipei
Posts: 22,452
Thanks: 750
Thanked 1,019 Times in 513 Posts
Massman has a spectacular aura aboutMassman has a spectacular aura aboutMassman has a spectacular aura about
Send a message via MSN to Massman
Default New Version

Hey guys,

Just got a new version of XTU: v6.1.2.9. Can anyone give this a spin to see if the bugged-high scores are still happening?

http://hwbotdownloads.s3.amazonaws.c...up_6.1.2.9.exe
__________________
Where courage, motivation and ignorance meet, a persistent idiot awakens.

For all HWBOT community related questions, contact Christian Ney or Websmile. For any other questions, contact me at pieter@hwbot.org.
Reply With Quote
The Following 4 Users Say Thank You to Massman For This Useful Post:
Gunslinger (08-11-2016), OC Nub (08-13-2016), websmile (08-11-2016), Xtreme Addict (08-12-2016)
  #2  
Unread 08-13-2016
OC Nub's Avatar
OC Nub OC Nub is offline
maintenance bot
 
Join Date: Jan 2011
Location: UNITED STATES
Posts: 48
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
OC Nub
Default Re: New Version

im not familiar with the "bugged high score". i installed v6.1.2.9. my overclock is set to 48x100, and windows power plan set to "balanced", the benchmark result in XTU reads the cpu frequency at like 4530mhz, and the score is a little higher than if i set to "performance" mode, where XTU benchmark reads the correct cpu frequency, 4800mhz, but the score is sometimes lower. IDK :\. i know the score fluctuates a little, but XTU's incorrect reading of the cpu frequency when windows power plan is set to balanced makes the score look a lot higher than it should be
__________________

Last edited by OC Nub; 08-13-2016 at 06:53.
Reply With Quote
  #3  
Unread 08-13-2016
edkiefer edkiefer is offline
construction bot
 
Join Date: Sep 2013
Location: United States
Posts: 55
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 4 Posts
edkiefer
Default Re: New Version

Quote:
Originally Posted by OC Nub View Post
im not familiar with the "bugged high score". i installed v6.1.2.9. my overclock is set to 48x100, and windows power plan set to "balanced", the benchmark result in XTU reads the cpu frequency at like 4530mhz, and the score is a little higher than if i set to "performance" mode, where XTU benchmark reads the correct cpu frequency, 4800mhz, but the score is sometimes lower. IDK :\. i know the score fluctuates a little, but XTU's incorrect reading of the cpu frequency when windows power plan is set to balanced makes the score look a lot higher than it should be
I get same CPU clocks no mater power profile in 5.2.014 .
What does CPU-Z show and are you getting same CPU% running both power plans.
I know Skylake with Win10 adds some new power management ,maybe that can affect too.

You didn't happen to see if XTU saved your OC (if you made any) in XTU, version 6.0.0.22 wouldn't save any OC settings on reboot for me.
Wonder if thats fixed, will have to try when I have time.
__________________
Reply With Quote
  #4  
Unread 08-13-2016
OC Nub's Avatar
OC Nub OC Nub is offline
maintenance bot
 
Join Date: Jan 2011
Location: UNITED STATES
Posts: 48
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
OC Nub
Default Re: New Version

it did save my oc, i booted up this morning and it loaded my saved profile.

when i have balanced power plan set, and i run XTU bench, the score results will show my overclock lower than what it actually is. i am running 4800mhz, but XTU will show around 4530mhz or something like that in the results of the bench score.
Attached Images
File Type: png 4800.PNG (238.3 KB, 28 views)
__________________

Last edited by OC Nub; 08-13-2016 at 19:47.
Reply With Quote
  #5  
Unread 08-13-2016
edkiefer edkiefer is offline
construction bot
 
Join Date: Sep 2013
Location: United States
Posts: 55
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 4 Posts
edkiefer
Default Re: New Version

Quote:
Originally Posted by OC Nub View Post
it did save my oc, i booted up this morning and it loaded my saved profile.

when i have balanced power plan set, and i run XTU bench, the score results will show my overclock lower than what it actually is. i am running 4800mhz, but XTU will show around 4530mhz or something like that in the results of the bench score.
My bad, i misunderstood, I didn't run benchmark, I just ran the CPU load test and looked at graph (clock speed) with both power plans.
Thanks for conformation it saves OC setting.
__________________
Reply With Quote
  #6  
Unread 08-14-2016
edkiefer edkiefer is offline
construction bot
 
Join Date: Sep 2013
Location: United States
Posts: 55
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 4 Posts
edkiefer
Default Re: New Version

Ok, Installed 6.1.29 , I first set XTU back to default profiles.
I unstall the old 5.2 version, it asked if i wanted to delete old profiles, I didn't check that off and uninstalled.
Install new version, go to profile tab and no profiles listed.

So I first think uninstalled deleted them, So I check a few paths and find them here.
C:\Users\Ed\Documents\Intel XTU Profiles

I made new profile and its not stored here so saved stored profile must of changed (will check in XTU info page).
I didn't BM but this version seems to save clocks fine on reboot.
I also notice no watchdog listed in program files.

Ok, its not saving any profiles next time I start it.
If I hit import I see old profiles and can import them and run them but again, next start of XTU and no profiles are show in porfile tab.

Edit: It also not letting me opt out of telemetry either, its like every setting is not saved.
Also should it of updated IME, normally each version of TXU updates that along with install.

I am on IME 10.0.39.1003
__________________

Last edited by edkiefer; 08-14-2016 at 00:39.
Reply With Quote
  #7  
Unread 08-14-2016
Massman's Avatar
Massman Massman is offline
In the distance
 
Join Date: Jul 2006
Location: Taipei
Posts: 22,452
Thanks: 750
Thanked 1,019 Times in 513 Posts
Massman has a spectacular aura aboutMassman has a spectacular aura aboutMassman has a spectacular aura about
Send a message via MSN to Massman
Default Re: New Version

You can't opt out telemetry?!
__________________
Where courage, motivation and ignorance meet, a persistent idiot awakens.

For all HWBOT community related questions, contact Christian Ney or Websmile. For any other questions, contact me at pieter@hwbot.org.
Reply With Quote
  #8  
Unread 08-14-2016
edkiefer edkiefer is offline
construction bot
 
Join Date: Sep 2013
Location: United States
Posts: 55
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 4 Posts
edkiefer
Default Re: New Version

Quote:
Originally Posted by Massman View Post
You can't opt out telemetry?!
Yeh, you know the box that comes up when first run, I first click to not show again (this doesn't work). after I have it not enabled in that pop up, I go into setting where there it is enabled. I uncheck it and next time I run it , it is back to like first time I ran it.

It does run last OC, but any other saving doesn't work.
The Intel telemety I can see is set to 1 in reg too.

I have a few GUI.logs and I see err messages in there, so if you want it I can give it, might help.
I could also post it here, not to big.

Ok, another problem, if I click on default profile (to get back to stock clocks) and as soon as I hit show button at top XTU crashes.
Going to reinstall and see if that helps.
Attached Files
File Type: zip GUI.log.zip (1.2 KB, 15 views)
__________________

Last edited by edkiefer; 08-14-2016 at 02:11.
Reply With Quote
  #9  
Unread 08-14-2016
edkiefer edkiefer is offline
construction bot
 
Join Date: Sep 2013
Location: United States
Posts: 55
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 4 Posts
edkiefer
Default Re: New Version

Ok, went back to 5.2.0.14 all is working right, but did find out profile made with 6.1.0.29 is not compatible with 5.2.

I first thought it might be Win10 build 1607 but 5.2 works fine so I will stay on it.
__________________
Reply With Quote
  #10  
Unread 08-24-2016
Massman's Avatar
Massman Massman is offline
In the distance
 
Join Date: Jul 2006
Location: Taipei
Posts: 22,452
Thanks: 750
Thanked 1,019 Times in 513 Posts
Massman has a spectacular aura aboutMassman has a spectacular aura aboutMassman has a spectacular aura about
Send a message via MSN to Massman
Default Re: New Version

Has anyone been able to do the Process Lasso trick with this version?
__________________
Where courage, motivation and ignorance meet, a persistent idiot awakens.

For all HWBOT community related questions, contact Christian Ney or Websmile. For any other questions, contact me at pieter@hwbot.org.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The new XTU version... Splave Benchmark software 16 12-19-2014 18:28
Opera gets to version 19 hwbotrss Tech News RSS 0 01-29-2014 12:12
GPU-Z updated to version 0.7.6 hwbotrss Tech News RSS 0 01-28-2014 13:10
Can you add 980, non X version? sin0822 HWBOT Development: bugs, features and suggestions 3 08-03-2011 23:40
new version of CPU-Z and 3core ! SSA OC TEAM Submission & member moderation 5 09-04-2010 19:58


All times are GMT +1. The time now is 08:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright HWBOT 2004 - 2015
watch GOTS0701 usa news today