Go Back   HWBOT forum > Overclocking & benchmarking > Intel CPU Overclocking > Ivy Bridge (Z77) OC

Ivy Bridge (Z77) OC To 7Ghz and beyond!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-10-2013
TheMadDutchDude
Guest
 
Posts: n/a
Default MSI Z77A-GD65 - the worst board I've ever used.

Hey guys,

I was wondering if someone could help me here.

With my Sabertooth Z77 recently suffering an unfortunate death, I went ahead and bought this from a friend for quite a cheap price. I figured it couldn't be that bad, right? Wrong.

No matter what I do, or what CPU voltage I set, it does not actually set. Before, I could also set a 63x multi with stock voltage - obviously not possible!

The CPU is a 3770K which is known to be a good overclocker. It'll do 5GHz on 1.325v on air.

I've gone from 10.2 to 10.8 in BIOS revisions and nothing helps...

If anyone can help me here, it would be greatly appreciated. I'm sick to death of it and I am about to throw it out of the window.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-10-2013
Olesius's Avatar
Olesius Olesius is offline
HWBOT Staff
 
Join Date: Nov 2008
Location: IRAN
Posts: 894
Olesius
Default

it is bios matter my dear friend

we use it for our Reviews and works good!
just for high freq under ln2 such as 6.3-6.5ghz Mpower stability is better and needs lower Cpu Vcore...
__________________
Heroes Back In Town...
www.overclockingheroes.com
Overclocking, Review, News, ...
Reply With Quote
  #3  
Old 07-10-2013
TheMadDutchDude
Guest
 
Posts: n/a
Default

How can it be that six different BIOS's fail? That's what has stumped me.

Can you send me the working one or upload it to a site so that I can give it a whirl?

I'm this close to launching it out of the window.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-11-2013
TheMadDutchDude
Guest
 
Posts: n/a
Default

I've tried many different BIOS's now including BETA ones. Nothing has helped. I think this board is in need of RMA but it is still working at stock so it will just be sent back to me.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-11-2013
TerraRaptor TerraRaptor is offline
HWBOT Kazakhstan Representative
 
Join Date: Jan 2008
Location: KAZAKHSTAN
Posts: 641
TerraRaptor is on a distinguished road
Default

you need to update ME firmware to fix this. I know only Russian sites but you can google this yourself.
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 07-11-2013
TheMadDutchDude
Guest
 
Posts: n/a
Default

Ahhh, I see.

Would you be able to link me to a download for one? Even if it is in Russian, would the BIOS still remain in English?
Reply With Quote
  #7  
Old 07-11-2013
zzolio zzolio is offline
robo cop
 
Join Date: Oct 2009
Location: DENMARK
Posts: 397
zzolio
Default

power technology must be "custom"

otherwise you can not oc with multi
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 07-11-2013
TheMadDutchDude
Guest
 
Posts: n/a
Default

The multi clocking is fine. I can't get it to set voltages. I've sold this board on eBay now anyway. I'm sick and tired of it. Time to sell my Ivy chip and get Haswell!
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 22:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright HWBOT 2004 - 2015