Go Back   HWBOT forum > >

Memory Heaven (air/extreme) Forgot what this line should be


User Tag List

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #171  
Old 03-17-2017
Krautmaster Krautmaster is offline
kitchen robot
 
Join Date: Mar 2017
Location: Germany
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Krautmaster
Default Re: B-Die Binning

hi guys, thanks for that awesome dimm thread. Maybe you can help me on a simply decision.

I need a system for a photographer, mostly LR and Photoshop. As per here that stuff scales fantastic with data rates on ram
DDR4 Memory at 4000 MT/s, Does It Make a Difference? > Benchmarks: Applications - TechSpot

I just ordered a i7 7700K with a MSI Z270M Mortar Preisvergleich | Geizhals Deutschland Mortar board. µATX required

trying to keep the price in a logical range, I don't need 4200 mhz @ cl 12but lets see if we can do the 3800 (oc specs of board) or more.
For now i have 2x8Gb Kingston Fury memory, but as per here I will need to go for some upper class memory.

I'm not willing to spend more than 150€ for 16Gb. What memory would you choose.

I could go for that offers here too:
32GB DDR4 - 3400
F4-3400C16D-16GTZ - CL16-18-18-18-38
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-...16481-225-6082

or 16Gb
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-...84193-225-7158

Thanks for your suggestions.
__________________
Reply With Quote
  #172  
Old 03-17-2017
Krautmaster Krautmaster is offline
kitchen robot
 
Join Date: Mar 2017
Location: Germany
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Krautmaster
Default Re: B-Die Binning

Hi guys. Thanks for that awesome thread.

I'm willing to create a high performance Lightroom + Photoshop system which scales awesome with memory:
DDR4 Memory at 4000 MT/s, Does It Make a Difference? > Benchmarks: Applications - TechSpot

..- trying to get best perf/€ on memory side so I ordered a
MSI Z270M Mortar Preisvergleich | Geizhals Deutschland
Mortar board, µATX (required) which is rated with max 3800 on memory side.

Wonder what modules I may purchase to reach ~3800 mhz with your help

32GB
DDR4 - 3400
F4-3400C16D-16GTZ - CL16-18-18-18-38

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-...16481-225-6082

or 16Gb 3200
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-...84193-225-7158

I don't want to spend more than 150€ for 16Gb.

Thanks for your suggestions and help
__________________
Reply With Quote
  #173  
Old 03-20-2017
Game Theory Game Theory is offline
maintenance bot
 
Join Date: Oct 2012
Location: Iran
Posts: 46
Thanks: 54
Thanked 24 Times in 24 Posts
Game Theory is on a distinguished road
Default Re: B-Die Binning

hey guys!
tnx for this thread
sry if my Q may Unrelated with this topic
by the way , why on b-die mem after boot to the windows, some benchmark is stable but the other benches not?
for Example i can pass CB R15 , R11.5 an geekbench with a good Effi but i can even run the XTU or 3Dmark spy time ?
what is the problem ?
FRQ i tested 3600 Cl 14-14-14-28 -1t (the others set auto)
mem voltages= 1.4~1.6 (should i pump th more volt ?)
m.b=z170X-soc force
cpu=7700k@ 5GHZ
__________________

Last edited by Game Theory; 03-20-2017 at 17:37.
Reply With Quote
  #174  
Old 03-21-2017
Sparks.nl Sparks.nl is offline
robo cop
 
Join Date: Jan 2015
Location: Netherlands
Posts: 253
Thanks: 31
Thanked 37 Times in 21 Posts
Sparks.nl
Default Re: B-Die Binning

That can be because of to much or to low voltage for your memory or vccio or vccsa.
And it can be because of the selected memory timings.
__________________
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Sparks.nl For This Useful Post:
Game Theory (03-21-2017)
  #175  
Old 03-21-2017
Game Theory Game Theory is offline
maintenance bot
 
Join Date: Oct 2012
Location: Iran
Posts: 46
Thanks: 54
Thanked 24 Times in 24 Posts
Game Theory is on a distinguished road
Default Re: B-Die Binning

Quote:
Originally Posted by Sparks.nl View Post
That can be because of to much or to low voltage for your memory or vccio or vccsa.
And it can be because of the selected memory timings.
i pump more volt but with more voltages OS can not booted and get blue screen
but in more frq and more volt lower timming be possible for Example :
3700 12-12-12-28 with 1.8~1.85 all benchmarks pass
but in 3400 14-14-14-30 with 1.55~1.6 i cant Run and pass XTU or 3Dmark Time Spy

I hope get my point
__________________
Reply With Quote
  #176  
Old 03-21-2017
Noxinite Noxinite is offline
robo cop
 
Join Date: Sep 2014
Location: United Kingdom
Posts: 256
Thanks: 236
Thanked 76 Times in 55 Posts
Noxinite
Default Re: B-Die Binning

Have you set the maxmem to 4GB or lower?
__________________
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Noxinite For This Useful Post:
Game Theory (03-22-2017)
  #177  
Old 03-21-2017
Sparks.nl Sparks.nl is offline
robo cop
 
Join Date: Jan 2015
Location: Netherlands
Posts: 253
Thanks: 31
Thanked 37 Times in 21 Posts
Sparks.nl
Default Re: B-Die Binning

Quote:
Originally Posted by Game Theory View Post
i pump more volt but with more voltages OS can not booted and get blue screen
but in more frq and more volt lower timming be possible for Example :
3700 12-12-12-28 with 1.8~1.85 all benchmarks pass
but in 3400 14-14-14-30 with 1.55~1.6 i cant Run and pass XTU or 3Dmark Time Spy

I hope get my point

I would try lowering timings and test stability first. Then try setting them more tight one by one.
Are these high voltages neccesary? I only need 1,72v - 1.78v for 3866 c12 depending on the quality of my sticks (I have more then one set).
__________________
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Sparks.nl For This Useful Post:
Game Theory (03-22-2017)
  #178  
Old 03-22-2017
Game Theory Game Theory is offline
maintenance bot
 
Join Date: Oct 2012
Location: Iran
Posts: 46
Thanks: 54
Thanked 24 Times in 24 Posts
Game Theory is on a distinguished road
Default Re: B-Die Binning

@Noxinite :
hey dude
yes, i try 4k maxmem on win 7 X64(problem not solved), but on win 10 i most to say not yet. should i try it on win 10 ? is it necessary? what about lower than 4k can u explain more?

@Sparks.nl:
tnx bro for push
how ever i tested full range voltages 1.45~1.9 With many different timmings modes
i have 2 kit 4*8GB (b-die 3400 cl 16) and 2kit 2*8GB (b-die 3600 cl 16) from Gskill
but on GA board all of these have same behavior
__________________
Reply With Quote
  #179  
Old 03-23-2017
Sparks.nl Sparks.nl is offline
robo cop
 
Join Date: Jan 2015
Location: Netherlands
Posts: 253
Thanks: 31
Thanked 37 Times in 21 Posts
Sparks.nl
Default Re: B-Die Binning

It is hard to say what it is without knowing what you set and run (hardware).
__________________
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Sparks.nl For This Useful Post:
Game Theory (03-23-2017)
  #180  
Old 03-24-2017
speed.fastest's Avatar
speed.fastest speed.fastest is offline
robo cop
 
Join Date: May 2010
Location: Surakarta, Indonesia
Posts: 426
Thanks: 290
Thanked 159 Times in 104 Posts
speed.fastest is on a distinguished road
Default Re: B-Die Binning

Hi, i have little question for buy B-Die kit, i can choose this from Indonesian Market :
1 x G.SKILL Trident Z RGB 16GB 3200 C14-14-14 1.35v IDR 2.800.000
1 x G.SKILL Trident Z RGB 16GB 3600 C16-16-16 1.35v IDR 3.000.000
1 x G.SKILL Trident Z RGB 16GB 3866 C18-19-19 1.35v IDR 3.200.000
or
2 x Patriot Viper 16GB 3400 C16-18-18 1.35v IDR 1.600.000

Whats better chance to have good kit from the list above, i have target for above 4000 12-11-11 32m waza? Thanks
__________________

Last edited by speed.fastest; 03-24-2017 at 10:35.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do I go about binning? Lays General hardware discussion 17 05-20-2015 17:02
Binning Haswell CPUs for memory OC sabishiihito Memory Heaven (air/extreme) 9 09-28-2014 08:59
AMD A10-5800K Binning (45 samples) [HOW-TO BIN] Massman Trinity / Piledriver / Richland OC 7 12-17-2012 10:20
Binning 163x i7 3770K Christian Ney Ivy Bridge (Z77) OC 69 11-23-2012 13:12
Whats your procedure for binning IB? ZMBKLN Ivy Bridge (Z77) OC 17 11-06-2012 11:22


All times are GMT +1. The time now is 13:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright HWBOT 2004 - 2015