Go Back   HWBOT forum > Overclocking & benchmarking > Intel CPU Overclocking > Sandy Bridge (P67/Z68) OC

Sandy Bridge (P67/Z68) OC Clock'n'volt that Sandy

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-14-2012
dVeLoPe dVeLoPe is offline
kitchen robot
 
Join Date: Jan 2012
Location: United States
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
dVeLoPe
Default Is this a rare chip? 2700k x55+ multi..

I have a 2700k that I am most certain is a silicon lottery winner but due to my lack of expertise/funds I would never attemp LN2 or whatever those extreme cooling methods are.. I do want to setup a water loop eventually.. NEVER LOADED @ THESE VOLTS !!







Sorry for the big picture dont know how to resize.. Basiclly seeking advice from you guys whether or not this chip is something special or just average I might sell it or wet it up!!
__________________
Reply With Quote
  #2  
Old 01-14-2012
Christian Ney's Avatar
Christian Ney Christian Ney is offline
Single Point of Contact
 
Join Date: Apr 2010
Location: Geneva, Switzerland
Posts: 7,490
Thanks: 3
Thanked 369 Times in 168 Posts
Christian Ney is on a distinguished road
Default

http://hwbot.org/forum/showthread.php?t=16541

Reply With Quote
  #3  
Old 01-14-2012
dVeLoPe dVeLoPe is offline
kitchen robot
 
Join Date: Jan 2012
Location: United States
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
dVeLoPe
Default

What does it mean if I set the multi to 57x it shows a blinking line and then says Windows but freezes before the logo animation/welcome screen? I know the problem here is temp because it's on 20$ 212+ want to try 58x multi but need to understand how to tell if it's working or would never boot!

"You just need to see the windows OS options, not actually boot into windows. If your CPU can show the different OS options, stability will just be function of Vcore and temperature. If it doesn't show the OS options, you will never get it stable anyways, so you might as well ditch the CPU."

Does this mean I want to smash F8 and not even try to get into windows??

Thanks heres a pic of lower speed stable!



__________________

Last edited by dVeLoPe; 01-14-2012 at 21:12.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-14-2012
TaPaKaH TaPaKaH is offline
robot overlord
 
Join Date: Dec 2006
Location: The Netherlands
Posts: 2,808
Thanks: 34
Thanked 268 Times in 102 Posts
TaPaKaH
Send a message via ICQ to TaPaKaH Send a message via Skype™ to TaPaKaH
Default

try booting at 98x57 (yes, downclock BCLK) ... since we know that your CPU/cooling can handle 5.6GHz, the only reason it'd fail would be inability to work with x57 multiplier
after that, you can try slowly raising the BCLK using x56 to see where it stops

so far the CPU looks above average to me
Reply With Quote
  #5  
Old 01-14-2012
knopflerbruce knopflerbruce is offline
1guy4000cups
 
Join Date: Mar 2007
Location: Oslo, Norway
Posts: 4,575
Thanks: 3
Thanked 22 Times in 14 Posts
knopflerbruce is on a distinguished road
Default

56x is way above average, but not golden. I think about 1/10 of those can do 5600.
__________________

Quote:
Originally Posted by sno.lcn
I was just searching for some good dick cloning software, guess I was doing it wrong, got all kinds of results I wasn't expecting
Reply With Quote
  #6  
Old 01-14-2012
Leeghoofd Leeghoofd is offline
Banned by Mafio
 
Join Date: May 2007
Posts: 3,754
Thanks: 405
Thanked 417 Times in 262 Posts
Leeghoofd is a jewel in the roughLeeghoofd is a jewel in the roughLeeghoofd is a jewel in the roughLeeghoofd is a jewel in the rough
Default

It's a nice one mate !
__________________
Semi-retired old douchebag...
Reply With Quote
  #7  
Old 01-15-2012
dVeLoPe dVeLoPe is offline
kitchen robot
 
Join Date: Jan 2012
Location: United States
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
dVeLoPe
Default

Whats funny is this is around my 6th CPU had 3x 2600k and 2x 2500k and I never tested their max multi's.. only try to find one that runs 5ghz under or around 1.400v so I don't have to spend 200$ on a loop but my luck not so good... still this is nice!

like my i5-760 was amazing clocker on air!!



What does a x56 multi+ cpu sell for? I am willing to give a good deal to someone that will put it under LN2 and become some sort of record holder with it lols!
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 01-15-2012
sin0822 sin0822 is offline
Banned by Leeghoofd
 
Join Date: Oct 2011
Location: ASIA
Posts: 1,005
Thanks: 5
Thanked 7 Times in 3 Posts
sin0822
Default

yea it is very nice chip! You have good luck.

Probably $400 maybe $500 if it clocks better than that. Records need like a 5900mhz cpu But this CPuis nice for an air/water cooler who wants 5ghz 24/7
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 01-15-2012
dVeLoPe dVeLoPe is offline
kitchen robot
 
Join Date: Jan 2012
Location: United States
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
dVeLoPe
Default

I just got tired of trying... when I set multi to 57x i can see the windows options but cant boot to windows never tried 58x - 60x

The best I was able to boot was like 100.3x56 for like 5622 or something under 5650

Here is the best SuperPi 1M I was able to get with 30$ 1600XMP C9 G.Skill ram 6.830!!

__________________
Reply With Quote
  #10  
Old 01-16-2012
dVeLoPe dVeLoPe is offline
kitchen robot
 
Join Date: Jan 2012
Location: United States
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
dVeLoPe
Default

Anyone in Miami, Fl from here??
__________________
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 23:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright HWBOT 2004 - 2015