Go Back   HWBOT forum > Overclocking & benchmarking > Benchmark software

Benchmark software Discuss benchmarking software.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-31-2016
joe_joe joe_joe is offline
kitchen robot
 
Join Date: Jul 2014
Location: United Kingdom
Posts: 8
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
joe_joe
Default XTU version 6.2017

Hi has anybody had problems with the latest version of XTU I score 1000 points lower than previous version, cpu usage during the benchmark drops as low as 20% after removing XTU with Revo uninstaller I reinstalled latest version with no change, rolled back to previous version and all is well again.
4790k
G-skill sniper 2133 memory
Asus Maximus 7 Hero
Cooler Master V850
Gigabyte 980Ti Extreme
Samsung M2 951 256GB
Windows 10 Pro

Thanks
__________________
Reply With Quote
  #2  
Old 11-01-2016
Massman's Avatar
Massman Massman is offline
In the distance
 
Join Date: Jul 2006
Location: Taipei
Posts: 22,579
Thanks: 808
Thanked 1,136 Times in 557 Posts
Massman has a spectacular aura aboutMassman has a spectacular aura aboutMassman has a spectacular aura about
Send a message via MSN to Massman
Default Re: XTU version 6.2017

Hi [MENTION=53247]joe_joe[/MENTION], thanks for the feedback. Let me check when I get in office later today. Is there anything special you noticed about the install and benchmark other than the things you mentioned here? What was the previous installation's version number?

There were a couple of intermediate releases of XTU. If you're up for it, I'd love some feedback on the scoring in these versions:
__________________
Where courage, motivation and ignorance meet, a persistent idiot awakens.

For all HWBOT community related questions, contact Christian Ney or Websmile. For any other questions, contact me at pieter@hwbot.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-01-2016
joe_joe joe_joe is offline
kitchen robot
 
Join Date: Jul 2014
Location: United Kingdom
Posts: 8
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
joe_joe
Default Re: XTU version 6.2017

Thanks for help, I didn't notice anything unusual about the install, one thing I do remember was when I was notified about a new version within XTU the program failed to upgrade sorry can't remember the error details, So I removed XTU and installed from scratch, the older version I returned to is 6.128 which works just fine. I have downloaded the 3 other versions you posted and will report back in due time.
Thanks again
joe
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 11-01-2016
joe_joe joe_joe is offline
kitchen robot
 
Join Date: Jul 2014
Location: United Kingdom
Posts: 8
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
joe_joe
Default Re: XTU version 6.2017

I have tried all 3 of the versions you posted
Results:
XTU 6.1.2.11 benchmark scores 1109, runs really well completes pretty quick
XTU 6.2.0.10 benchmark scores 1026, runs very poorly slugish takes 4 times longer to complete, core voltage very erratic core count erratic too
XTU 6.2.0.14 benchmark scores 1021, same problem as ver 6.2.0.10

I've loaded ver 6.1.2.11 and that's very good so I will be sticking with that, hope this helps, if you need anymore info on my setup, overclock settings in bios just ask
Regards
joe
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 11-02-2016
Massman's Avatar
Massman Massman is offline
In the distance
 
Join Date: Jul 2006
Location: Taipei
Posts: 22,579
Thanks: 808
Thanked 1,136 Times in 557 Posts
Massman has a spectacular aura aboutMassman has a spectacular aura aboutMassman has a spectacular aura about
Send a message via MSN to Massman
Default Re: XTU version 6.2017

Are Core Voltage and Core Count erratic in 6.2.0.17 as well? How is the performance at stock settings?
__________________
Where courage, motivation and ignorance meet, a persistent idiot awakens.

For all HWBOT community related questions, contact Christian Ney or Websmile. For any other questions, contact me at pieter@hwbot.org.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-02-2016
joe_joe joe_joe is offline
kitchen robot
 
Join Date: Jul 2014
Location: United Kingdom
Posts: 8
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
joe_joe
Default Re: XTU version 6.2017

Yes tried 6.2.0.17 at stock settings cpu utilization spends most of the time 13% - 54% and core count 1 -2 most of the benchmark, performance is very poor.
I'm going to stay on 6.1.2.11 as this works very well with my setup atleast
Regards
joe
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 11-03-2016
Massman's Avatar
Massman Massman is offline
In the distance
 
Join Date: Jul 2006
Location: Taipei
Posts: 22,579
Thanks: 808
Thanked 1,136 Times in 557 Posts
Massman has a spectacular aura aboutMassman has a spectacular aura aboutMassman has a spectacular aura about
Send a message via MSN to Massman
Default Re: XTU version 6.2017

Thanks for the feedback Joe, we're looking in to this behavior
__________________
Where courage, motivation and ignorance meet, a persistent idiot awakens.

For all HWBOT community related questions, contact Christian Ney or Websmile. For any other questions, contact me at pieter@hwbot.org.
Reply With Quote
  #8  
Old 11-14-2016
Massman's Avatar
Massman Massman is offline
In the distance
 
Join Date: Jul 2006
Location: Taipei
Posts: 22,579
Thanks: 808
Thanked 1,136 Times in 557 Posts
Massman has a spectacular aura aboutMassman has a spectacular aura aboutMassman has a spectacular aura about
Send a message via MSN to Massman
Default Re: XTU version 6.2017

Hey [MENTION=11305]Joe[/MENTION]-joe

Just wanted to quickly let you know the issue has been identified and a fix is on the way. Thanks for reporting!
__________________
Where courage, motivation and ignorance meet, a persistent idiot awakens.

For all HWBOT community related questions, contact Christian Ney or Websmile. For any other questions, contact me at pieter@hwbot.org.
Reply With Quote
  #9  
Old 11-14-2016
joe_joe joe_joe is offline
kitchen robot
 
Join Date: Jul 2014
Location: United Kingdom
Posts: 8
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
joe_joe
Default Re: XTU version 6.2017

That's good news
thanks again
joe
__________________
Reply With Quote
  #10  
Old 11-19-2016
garrettprs garrettprs is offline
kitchen robot
 
Join Date: Aug 2015
Location: United States
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
garrettprs
Default Re: XTU version 6.2017

I can confirm this issue too. 6.1.2.11 works well but I did notice that 6.2.0.17 did finally start reporting "Active Core Count" correctly. When using the last several versions of XTU--going back many months--XTU would only report 2 active cores when I would bench or stress my 6700K (with HT on). Turning HT off would get XTU to report 4...
__________________
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CES 2017 - Who's Going? Massman Offtopic 35 02-25-2017 11:44
MWC 2017: What to expect hwbotrss Tech News RSS 0 10-28-2016 19:40
AMDs K12 ARM CPU Now In 2017 hwbotrss Tech News RSS 0 05-07-2015 10:20
TV con DVB-T2 e HEVC obbligatori dal 2017 hwbotrss Tech News RSS 0 03-16-2015 17:10
Will Microsoft be obsolete by 2017? hwbotrss Tech News RSS 0 04-10-2013 12:10


All times are GMT +1. The time now is 10:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright HWBOT 2004 - 2015