Go Back   HWBOT forum > Advanced overclocking > Volt modifications

Volt modifications Voltmod and IC database.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #171  
Old 01-25-2017
dualityyy dualityyy is offline
kitchen robot
 
Join Date: Feb 2014
Location: United States
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
dualityyy
Default Re: vMod-requests and general discussions

I'd like to send you a PM, but it seems I can't. Not sure if it's because I'm "new" here or if it's the forums, so I'll just ask here.

Quote:
Originally Posted by newlife View Post
Fm2+ is most definitely not tdp limited as I've run it at 1.8-2v with all cores running cinebench without a issue

If you are having problems with tdp it should have an option to disable it the bios unless you are using something like the athlon 845 which is tdp limited no matter what

The F2A88XN-wifi is one of the best fm2+ boards I've used and it doesn't any issues running 2v+ under load as it has extremely high end power delivery on the cpu/nb despite being 4+2 phase
Wow, that's great news, I didn't even know. I'll be running a modded BIOS along with 2400/10 Samsung HYK0 Trident X (2*8GB) on this board.

Since CPU is under water with a 280mm XT45, what kind of voltage to do you think I can run safely? (coming from a guy who runs his 6600K at 1.488V load 24/7). 1.55? 1.6? I'll figure out the rest when I get this under water

edit : you can send me a PM on Overclock.net if you wish (user Duality92)
__________________

Last edited by dualityyy; 01-25-2017 at 16:10.
Reply With Quote
  #172  
Old 04-09-2017
obsunal obsunal is offline
kitchen robot
 
Join Date: Apr 2017
Location: Turkey
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
obsunal
Question Re: vMod-requests and general discussions

Hi,
Idk, if this still active, but this seems like my best shot. I got custom quadro k4000, won from a competition. Which is really weird card, because it has 4 gigs of vram (instead of 3 gigs) has no external 6 or 8 pin (casually has 1 6 pin). I've found out that it uses NCP81172 from semiconductor as pwm controller. Got datasheet and where is feedback pin on pcb. It seems like it has two resistors and one capacitor connected. I'm not sure where to put my potentiometer. Also found shunt resistors, where im gonna put an molex connector to increase power and I think it considered as pcie power in bios. Correct me on that if im wrong. It would be really nice if someone can help me with it. I attached datasheet and common application and also photo of pcb. All in all this seems doable but im really new in computer stuff but im good with electronics so got pretty good soldering skills.
__________________
Reply With Quote
  #173  
Old 04-10-2017
newlife newlife is offline
transformer
 
Join Date: Aug 2012
Location: Adelaide,South Australia
Posts: 613
Thanks: 78
Thanked 100 Times in 58 Posts
newlife
Default Re: vMod-requests and general discussions

Either you have the wrong pwm or soldering to wrong place or fb just doesn't work but VID mod should work as you just need to short vid pins based on table in datasheet (conductive pen/liquid metal will work or even a DIP switch for easy adjustments)
__________________
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to newlife For This Useful Post:
jaffers (04-10-2017)
  #174  
Old 04-10-2017
jaffers jaffers is offline
maintenance bot
 
Join Date: Oct 2016
Location: Australia
Posts: 20
Thanks: 7
Thanked 6 Times in 5 Posts
jaffers
Red face Re: vMod-requests and general discussions

Aha, it was just a bad joint to ground.... SMH

Thanks though!
__________________
Reply With Quote
  #175  
Old 1 Week Ago
Noxinite Noxinite is online now
robo cop
 
Join Date: Sep 2014
Location: United Kingdom
Posts: 318
Thanks: 311
Thanked 110 Times in 76 Posts
Noxinite
Default Re: vMod-requests and general discussions

This thread is a bit quiet. :P

Anyone have access to the VT235WF datasheet?

I need it for memory voltage control on my GTX 260 216sp 65nm card.

Thanks in advance.


Edit: that's the mosfet apparently. (facepalm)

It was the only thing which looked like a controller other than the VT1165 on core.

But apparently this is the GTX 280 PCB and there is no visible mem controller.

__________________

Last edited by Noxinite; 1 Week Ago at 17:54.
Reply With Quote
  #176  
Old 1 Week Ago
Wimpzilla Wimpzilla is offline
construction bot
 
Join Date: Oct 2017
Location: France
Posts: 63
Thanks: 0
Thanked 11 Times in 7 Posts
Wimpzilla
Default Re: vMod-requests and general discussions

Yep the VT235 indeed is a power mosfet, the same used on some HD4870: http://rarara.at.webry.info/200808/article_13.html

Could you please post some high res pictures of the pcb both sides, couldn't find any good pictures to work with.

Also it seems the power stage is somehow quite similar to the gtx280, if i'm not mistaking here.
__________________
E=Mc²

Last edited by Wimpzilla; 1 Week Ago at 18:18.
Reply With Quote
  #177  
Old 1 Week Ago
Noxinite Noxinite is online now
robo cop
 
Join Date: Sep 2014
Location: United Kingdom
Posts: 318
Thanks: 311
Thanked 110 Times in 76 Posts
Noxinite
Default Re: vMod-requests and general discussions

Quote:
Originally Posted by Wimpzilla View Post
Yep the VT235 indeed is a power mosfet, the same used on some HD4870: http://rarara.at.webry.info/200808/article_13.html

Could you please post some high res pictures of the pcb both sides, couldn't find any good pictures to work with.

Also it seems the power stage is somehow quite similar to the gtx280, if i'm not mistaking here.
I found some mods and will test them soon, but there is no visible mem controller anywhere. Just PLL and core.
__________________
Reply With Quote
  #178  
Old 1 Week Ago
Wimpzilla Wimpzilla is offline
construction bot
 
Join Date: Oct 2017
Location: France
Posts: 63
Thanks: 0
Thanked 11 Times in 7 Posts
Wimpzilla
Default Re: vMod-requests and general discussions

I can only suppose that maybe there is only one controller, this one support up to 8 phases, back in the time the controller output phases couldn't really be separated like the one nowadays, i mean you could not have n + n phases, with both separate pwm control.

Maybe this was done changing the power mosfet type that's why there was a master controller and n slaves power mosfets. Changing the kind of power mosfets change the output voltage and current. Or by setting a different VID for each phases.

This is just supposition i could be completely wrong about, this goes a bit beyond my basic knowledge of the FB pin, but it's likely why i couldn't find a mem voltmod, just the gpu and ocp one.

Here the master VT1165 datasheet: http://www.datasheetspdf.com/pdf/100...ctor/VT1165M/1

Edit: would be grateful if someone throw some explication on how this stuff works!
__________________
E=Mc²

Last edited by Wimpzilla; 1 Week Ago at 16:14.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 12:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright HWBOT 2004 - 2015