Go Back   HWBOT forum > Overclocking & benchmarking > AMD CPU Overclocking > Bulldozer OC

Bulldozer OC Welcome to AMD construction yard. Please insert coin to play.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-21-2012
just_nuke_em's Avatar
just_nuke_em just_nuke_em is offline
grunt bot
 
Join Date: Jan 2012
Location: UNITED STATES
Posts: 175
just_nuke_em
Default BD max freq limited by ram?

Bored at work, so I'm entertaining myself with this. Been looking as this for some time now, and with the two new results coming in today I thought I'd bring this up and see if a discussion is worthwhile.

Maybe I'm looking for something that isn't there, but there seems to be a connection to ram freq with max freq on these chips. All the really high chips have 900mhz+ while the lower ones have ~700mhz (save for a few outliers). Granted this analysis doesn't take into OC methods (did they use PScheck, just boot with high multi and up HTT, ect). Considering I saw 1000mhz difference in some of my cores, this might be a mute point if everyone didn't test each core individually.

I duno, I'm bored

__________________
Reply With Quote
  #2  
Old 06-21-2012
TaPaKaH TaPaKaH is offline
robot overlord
 
Join Date: Dec 2006
Location: The Netherlands
Posts: 2,802
TaPaKaH
Send a message via ICQ to TaPaKaH Send a message via Skype™ to TaPaKaH
Default

I tested some FX8150s and RAM clock didn't make any change to the max CPU clock, just kept it low so that I didn't have to worry about it.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-21-2012
just_nuke_em's Avatar
just_nuke_em just_nuke_em is offline
grunt bot
 
Join Date: Jan 2012
Location: UNITED STATES
Posts: 175
just_nuke_em
Default

Did you test each core?
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 06-21-2012
flanker's Avatar
flanker flanker is offline
transformer
 
Join Date: Jun 2008
Location: CZECH REPUBLIC
Posts: 686
flanker is on a distinguished road
Default

only one RAM can u help a bit...I think, there is only big diference between batchs and pieces.
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 06-21-2012
I.M.O.G.'s Avatar
I.M.O.G. I.M.O.G. is offline
transformer
 
Join Date: Apr 2010
Location: Rootstown, OH
Posts: 783
I.M.O.G.
Send a message via AIM to I.M.O.G.
Default

I got my max clocks on a different set of sticks than my previous submissions. Gskill Flares.

I discounted it to coincidence that the stars just aligned. Could be something to being able to run the ram at a certain frequency though... From my experience at 8GHz I wouldn't be surprised at all. It's like magic making everything work together in my experience, for that split second to save the result.
__________________


Quote:
Originally Posted by Devroush on HWBOT View Post
Of course it will be bug free, I only write flawless code.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-10-2012
BeepBeep2 BeepBeep2 is offline
robo cop
 
Join Date: Mar 2009
Location: Ohio, USA
Posts: 241
BeepBeep2
Default

I tested all four CUs through PSCheck/9913 bios of my 8150 last week.

1st - ~7300
2nd - ~ 7375
3rd - ~ 7060
4th - ~ 7200

I dunno if ram makes that big of a difference or not...but interesting topic.
__________________
Planning a big return...
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 06:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright HWBOT 2004 - 2015